Lievelingsbloem

Wat zegt jouw lievelingsbloem over jou?

Wat is jouw lievelingsbloem?

Een lievelingsbloem, die moet je niet voor jezelf houden. Laat iedereen weten welke bloem jouw favoriet is, zodat zij daarmee een glimlach op je gezicht kunnen toveren. En ken jij de lievelingsbloem van je lief, je beste vriend(in) of je moeder, dan geef je hen voortaan ook een sprankeling bij een boeket. Want dat is wat een lievelingsbloem doet. Kijk maar! 

HET VERHAAL ACHTER JOUW LIEVELINGSBLOEM

Aan jouw lievelingsbloem zit vast een verhaal. Een herinnering aan dat bijzondere moment in je leven. Omdat het over de liefde ging, over vriendschap of over een andere gebeurtenis die je leven op z'n kop zette. Een klein gebaar waardoor je nu weer de slappe lach krijgt, of kippenvel. Toen bloemblaadjes jouw zoute tranen stelpten of zorgenloos ritselden in de zomerzon.

GEEF NIET ZOMAAR EEN BLOEM

Maar ken je ook het verhaal achter de lievelingsbloem van je vrienden en familie? Het lijkt misschien onbelangrijk om iemand zijn lievelingsbloem te weten, maar dat is het niet. Als je iemand zijn of haar lievelingsbloem geeft, dan wordt het cadeau waardevoller. Een publicatie in de Journal of Personality and Social Psychology* geeft aan dat we in vriendschappen verwachten dat we een persoonlijk cadeau krijgen. Dit maakt de verbinding tastbaar, waarmee je de intimiteit van de relatie benadrukt. Genoeg reden om jouw lievelingsbloem te delen én erachter te komen wat de favoriete bloem is van andere mensen in je leven.

  • Bron: J.H. Berg/R.D. McQuinn: Attraction and Exchange in Continuing and Noncontinuing Dating Relationships. In: Journal of Personality and Social Psychology, 50 (May) 1986, S. 942 - 952.

Ontdek de betekenis van jouw voorkeur

Smaken verschillen. Gelukkig maar! Jouw voorkeur zegt wel iets over je. Bijvoorbeeld of je heel outgoing bent, of juist meer een muurbloempje. Wat zeg jouw lievelingsbloem over je? Mooiwatbloemendoen zocht het voor je uit!

ROOS

Als de koningin van de bloemen jouw favoriet is, is de kans groot dat je zelf gepassioneerd bent in het leven. Je bent romantisch en waardeert quality time met de mensen die dicht bij je staan. 

GERBERA

Rood, wit, roze, paars, oranje. De gerbera kent onwijs veel verschijningen. Jij bent vast en zeker ook een kleurrijke verschijning en in jouw vriendenkring sta je bekend als durfal.

LELIE

Je bent esthetisch ingesteld. Je vindt het belangrijk dat de boel goed verzorgd eruit ziet. Je omgeving heeft maar geluk met zo'n verzorgend typetje!

TULP

Jij hebt plezier in het leven, een genieter pur sang. Thuis, maar evengoed hou je ervan om op vakantie te gaan en nieuwe plekken te ontdekken. De lente, dat is echt jouw seizoen.

CALLA

Als jouw lievelingsbloem de Calla is dan hou je wel van een feestje! Een drankje hier, een dansje daar. Maar wel op je eigen manier, want je vindt het leuk om op te vallen.

ALSTROEMERIA

De Alstroemeria staat voor vriendschap. En dat is exact wat je bent, een goede vriendin! Je zit vol verrassingen en weet altijd een positieve draai te geven aan situaties.

CHRYSANT

Je bent een nuchter persoon en soms ietwat praktisch ingesteld. Je geniet van tradities en samenzijn, al was het maar tijdens een zondags ontbijt. Een mooi boeket vol chrysanten op tafel kan dan écht niet ontbreken. Maar, het leuke aan jou is, is dat je heel verrassend uit de hoek kan komen.

ORCHIDEE

Schoonheid trekt jou aan. In je leefomgeving, maar ook in hoe je jezelf presenteert. Eerlijkheid vind je een van de belangrijkste karaktereigenschappen die een mens kan hebben, het staat dan ook hoog in het vaandel bij je. 

AMARYLLIS

Je bent een trots persoon en gaat graag met opgeheven hoofd het leven tegemoet. Je voelt je aangetrokken tot verre, exotische bestemmingen. 

DAHLIA

Jij staat stevig in je schoenen en straalt hierdoor kracht en onafhankelijkheid uit. Een tikje temperament, dat staat jou wel. Mensen kunnen op je bouwen en zijn graag bij je in de buurt. 

FREESIA

Deze vintage klassieker is vooral populair bij mensen die van pure, smaakvolle schoonheid houden. Die oog hebben voor detail. Geef hem ook eens cadeau; de bloem staat symbool voor onvoorwaardelijke liefde.

ZONNEBLOEM

Jij bent altijd het zonnetje in huis! Mensen waarderen jouw immers positieve inbreng en frisse blik op zaken. Als gezelligheidsdier omring je jezelf graag met vrienden en familie. Het zal geen verrassing zijn, je voelt je lekker in de zomer.

HORTENSIA

Jij bent degene die nooit een verjaardag of bedankje vergeet. Je bent enorm gul en zorgt er altijd voor dat anderen het naar hun zin hebben. Vergeet jezelf niet te trakteren op een mooie bos hortensia's!

GLORIOSA

Je bent ambitieus en gaat voor de volle 100% voor je carrière. Je staat nooit stil en staat erom bekend 100 ballen in de lucht te kunnen houden. Rust ook eens uit en geniet van de mooie Gloriosa in een vaas.